5 грудня в Олександрії відбувся показ інтерактивної вистави

5 грудня в Олександрії відбувся показ інтерактивної вистави "Ні - насильству"

5 грудня в Олександрії відбувся показ інтерактивної вистави "Ні - насильству".

Вистава розповідає про різні форми насильства, з якими можуть стикатися люди в нашому суспільстві.

Сценарій до вистави писали студенти Олександрійського фахового коледжу культури та мистецтв.

В глядацькому залі було близько 160 глядачів, зокрема студенти Олександрійського педагогічного фахового коледжу імені В.О. Сухомлинського, Олександрійського фахового медичного коледжу, ліцею 17 Олександрійської міської ради та Червонокам'янського ліцею Попельнастівської сільської ради.

Після показу вистави відбувся громадський діалог, участь в якому взяли:

- Юлія Банковська, керівниця спеціалізованої служби первинного соціально-психологічного консультування осіб, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі;

- Тетяна Панагбєєва, виконуюча обовʼязки начальника служби у справах дітей Олександрійської міської ради;

- Оксана Зраєнко, начальниця сектору ювенальної превенції відділу превенції Олександрійського РВП ГУ НПУ в. Кіровоградській області.

Учасниці діалогу говорили про те, за якими ознаками можна розпізнати насильство, наскільки важливо йому запобігати та протидіяти, а також розповіли присутнім про можливості отримання допомоги постраждалими від насильства.

ГО "Олександрійський гендерний інформаційний центр" висловлює подяку Олександрійському фаховому коледжу культури та мистецтв, Олександрійській міській раді, команді молодіжного простору "Другий поверх" та ГО "Десяте квітня" за сприяння у проведенні заходу.