Підтримка фахівців, які працюють з постраждалими від СНПК

Підтримка фахівців, які працюють з постраждалими від СНПК

Психологи, соціальні працівники, волонтери та інші фахівці, які щодня стикаються з болем і травмами людей, потребують підтримки не менше, ніж ті, кому вони допомагають. Робота з постраждалими від сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом (СНПК), є емоційно виснажливою. Без належної підтримки фахівці ризикують емоційно вигоріти, що може призвести до зниження ефективності їхньої роботи та погіршення власного психологічного стану.

ГО "Олександрійський гендерний інформаційний центр" в рамках проєкту "СНПК/Модель справедливості" організував 4 воркшопи "Від травми до зцілення" для надавачів послуг. Заходи відбулися в Олександрії, Знамʼянці, Світловодську та Петровому. Їх провела сертифікована тренерка Центру психосоматичної медицини США, експертка з психоемоційного відновлення Яніна Сичова за методикою всесвітньо відомого психіатра, випускника Гарварду, засновника Центру медицини психіки та тіла, доктора Джеймса Ґордона.

"Всі ми напружені, знервовані, не маємо змоги відновитися, не маємо часу, не маємо знань, але нам потрібні ресурси, нам потрібна енергія для того, щоб ефективно виконувати свої обов'язки", - поділилась Яніна Сичова.

Під час воркшопів фахівці соціальної сфери:

  • дізналися про вплив травматичних подій на психіку та тіло.
  • отримали практичні інструменти для самодопомоги та відновлення внутрішніх ресурсів.

Відгуки учасників:

"Воркшоп перевершив мої очікування. Я почала краще розуміти вплив травматичних подій на своє життя і знайшла способи відновлення внутрішньої рівноваги".

"Це один з найкращих заходів психологічного спрямування, який мені довелося відвідати! Сподіваюсь, що буде продовження!!!"

"Дякую за такий практичний воркшоп! Яніна надзвичайно емпатійна людина, знаходить особистий підхід до кожної учасниці! Проводьте частіше такі воркшопи, ми чекаємо на вас!!!"

Заходи організовано ГО «Олександрійський гендерний інформаційний центр» — грантером Українського Жіночого Фонду/УЖФ в рамках проекту «Вистоїмо разом. Вдосконалення системи підтримки постраждалих від сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом/СНПК», який УЖФ виконує в партнерстві з громадською організацією «Ла Страда – Україна» та Асоціацією жінок-юристок України «ЮрФем» за підтримки Офісу Віцепрем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції й Апарату Урядової Уповноваженої з питань гендерної політики та за фінансування Європейського Союзу.

Про проєкт

Проєкт "СНПК/Модель справедливості" спрямований на ефективне реагування на випадки сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом (СНПК), в Кіровоградській області. В рамках проєкту проводиться комплекс заходів для підвищення обізнаності та розуміння проблеми серед фахівців та громадськості. Мета проєкту — створити умови для швидкого виявлення випадків СНПК та надання комплексної допомоги постраждалим надавачами послуг.

Ми щиро вдячні всім, хто невтомно допомагає і підтримує інших. Бережіть себе! Разом ми непереможні!

Практичний воркшоп у Знамʼянці

Практичний воркшоп у Знамʼянці

Практичний воркшоп у Світловодську

Практичний воркшоп у Світловодську

Практичний воркшоп у Петровому

Практичний воркшоп у Петровому